India kent ontelbare bezienswaardigheden. Beroemd is de provincie Rajasthan met haar prachtige steden, paleizen en forten. Hier ziet u beeldschone vrouwen met rode en oranje sari’s en uitbundige sierraden en mannen met opkrullende snorren en tulbanden.

De natuurparken van India zijn minder bekend. Maar parken als Kanha en Satpura zijn een must voor natuurliefhebbers. De provincie Kerala in Zuid India is een geciviliseerd stukje paradijs, met palmbossen, kilometers lange stranden en een tongstrelende keuken.

Waar u ook naar toe reist: de Indiase keuken speelt altijd een hoofdrol. Wie eenmaal een tandori chicken uit een traditionele kleioven heeft geproefd, wil nooit meer anders.

 


 • Op safari met expert natuurgids

  De dierenwereld in India is zoveel uitgebreider dan alleen tijgers! Voor de optimale natuurbeleving dient een gids aan zeer goede kwaliteitseisen te voldoen. Wij contracteren de beste mensen voor u binnen het vakgebied: van naturalisten die jarenlang wetenschappelijk veldonderzoek achter de rug hebben tot voormalige parkwachters.

  Op safari met expert natuurgids

 • Taj Mahal

  Een bezoek aan de Taj Mahal is bijna een must voor iedereen die naar India reist. De schoonheid van dit gebouw is overweldigend. Het is heerlijk om naast een van de vijvers te zitten en gewoon minutenlang in stilte te genieten. Imponerend zijn de sprookjesachtige setting, de kolossale marmeren koepel en de finesse van ingelegde halfedelstenen.

  Taj Mahal

 • Varanasi

  Varanasi is de meest heilige stad in India en ligt aan de Ganges. Langs de oevers van de rivier staan tientallen tempels aan de ghats, in het water aflopende platforms met trappen. Neem hier een ritueel bad en je wordt bevrijd van alle zonden, is het idee. Elke morgen bij zonsopgang wagen duizenden Hindoes zich in het water.

  Varanasi

 • Kanha National Park

  Kanha behoort tot de mooiste en meest wildrijke natuurparken van India. Kanha is een van de beste parken om tijgers te zien. Daarnaast is er een gerede kans dat ook luipaarden, wilde honden en lippenberen voor uw camera verschijnen. Landschappelijk is Kanha wonderschoon.

  Kanha National Park

 • Udaipur

  Udaipur ligt in het zuidelijke puntje van de Aravalli heuvels, in het zuiden van Rajasthan. De stad kijkt uit over het Pichola meer en het wereldberoemde Lake Palace, dat lijkt te drijven op het spiegelende water. Deze schilderachtige setting en de honderden paleizen gaven Udaipur de bijnaam De Romantische Stad.

  Udaipur

 • Paleizen in Rajasthan

  Paleizen als uit een sprookje, vrouwen met kleurrijke zijden sari’s, trotse mannen met opkrullende snorren en oranje tulbanden, kamelenkarren in de straten en forten die de verbeeldingskracht te boven gaan: dát is Rajasthan, de meest bekende provincie van India.

  Paleizen in Rajasthan

 • Paradijs Kerala

  Met uitgestrekte palmenbossen, de beroemde backwaters, kilometerslange stranden en heerlijk eten is Kerala een heerlijke bestemming. Kerala betekent: Land van palmbomen. Een betere benaming voor deze provincie is moeilijk denkbaar. De Ayurveda kent zijn oorsprong in deze streek en elk hotel biedt een keur aan massages en yogalessen.

  Paradijs Kerala

 • Bandhavgarh National Park

  Nergens ter wereld is de kans groter om de Bengaalse tijger te spotten. Bandhavgarh herbergt een gezonde populatie tijgers. Het landschap is schitterend. Een eeuwenoude tempel bovenop een tafelberg overziet het park.

  Bandhavgarh National Park

 • Wandelsafari in Satpura

  In Satpura National Park kunt u tijdens een wandelsafari kennismaken met de Indiase natuur. Wandelend door open bossen en over rotspartijen begeeft u zich in het rijk van de luipaard, de tijger en de lippenbeer.

  Wandelsafari in Satpura

 • Jodhpur

  Jodhpur was een belangrijke handelspost op de weg tussen Delhi en Gujarat en groeide uit tot een bloeiende stad. Binnen de muren van de oude vestingstad zijn bijna alle gebouwen en huizen indigo-blauw: de kleur van oppergod Brahma.

  Jodhpur